Fritzl hevder han var en god pappa

Foto: AFP (AFP)

Slukket lyset slik at barna skulle slippe å se voldtektene av datteren Elisabeth.

02.03.09 10:01

Om to uker starter rettssaken mot østerrikeren Josef Fritzl (74) som holdt datteren Elisabeth (42) fanget i kjelleren i Amstetten i 24 år.

Fritzl voldtok datteren regelmessig gjennom årenes løp og gjorde henne gravid med syv barn. Ett av barna døde like etter fødsel, tre ble holdt fanget i kjelleren, mens tre av barna ble flyttet opp i første etasje hvor de levde et tilsynelatende normalt liv.

- Jeg slukket lyset
I samtaler med psykolog Adelheid Kastner som jobber ved klinikken i Linz i Østerrike, har 74-åringen antydet at han var en god far. Det til tross for at han voldtok datteren om lag 3000 ganger. Det fremgår i en rapport som har lekket ut til den østerrikske avisen News, skriver Aftonbladet.

- Jeg slukket lyset slik at de andre barna ikke behøvde å se voldtektene, skal han ha sagt til psykologen.

Fritzl har også opplyst i samtaler at han låste datteren nede i kjelleren fordi hun hadde et rusproblem.

- Hun hadde sniffet rengjøringsmiddel og jeg bestemte meg for å ta en prat med henne i kjelleren, sa Fritzl til psykologen, skriver Daily Mail.

- Det gjorde vi, men hun reagerte helt apatisk på mine beskyldninger. Det bygget seg opp et enormt sinne hos meg, noe som førte til at jeg bestemte meg for å låse henne inne. Ettersom hun ikke bedret atferden sin fortsatte jeg å holde henne innelåst, skal han ha sagt.

- De savnet ingenting
Videre har Fritzl sagt at barna i fangekjelleren fikk feiret alle høytider og fødselsdager.

- Jeg forsøkte virkelig å gjøre livet i fangenskap så behagelig som mulig for dem. Vi hadde masse fester. De små hadde bøker og leker. De hadde til og med husdyr – fisk og en undulat. De savnet ingenting, sa han.

Fritzl står tiltalt for 16 punkter for drap, slaveri, incest, frihetsberøvelse og overgrep. Rettssaken starter 16. mars i den østerrikske byen St. Pölten som ligger i nærheten av Amstetten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.