Fritzl kobles til uløste drapssaker

Foto: Ho (REUTERS)

Josef Fritzl ble dømt på alle punkter i St. Pölten. Samtidig børster politiet i Østerrike støv av uoppklarte drapssaker.

19.03.09 22:18

Ifølge den britiske avisa Daily Telegraph undersøker politiet i Østerrike nå om Josef Fritzl kan kobles til flere kriminelle handlinger enn de han begikk mot datteren Elisabeth og hennes incestbarn i kjelleren i Amstetten. Fire drap og forsvinninger fra de siste 40 årene blir nå undersøkt på nytt.

Kvalt nær Fritzls vertshus
Et av ofrene var Martina Posch (17). Hun ble funnet voldtatt og kvalt på bredden av Mondsee nord i Østerrike i 1986. Hun var da en jente på Elisabeths alder. Mistanken skal ha blitt styrket av den slående likheten mellom de to og av at Fritzl og hans kone drev et vertshus i nærheten på denne tiden.

Politiet skal allerede ha ransaket Fritzls hus etter klær eller eiendeler som tilhørte Posch, men uten resultat.

Drept med boltepistol
Et annet uoppklart drap som politiet undersøker gjelder Anna Neumayer (17), som ble drept med en boltepistol i august 1966. Hun forsvant på vei til Wels, ikke så langt unna stedet der Fritzl arbeidet på den tiden. Liket av henne ble funnet på et jorde.

Funnet nær Fritzls feriested
Politiet undersøker også mulige forbindelser til Fritzl i forsvinningssaken Julia Kuehrer (16), som sist ble sett i Pulkau i juni 2006. Det siste mulige offeret er Gabriele Superkova (20), en prostituert som ble drept i august 2007. Liket av henne ble funnet ved sjøen Moldastausee nær den østerrikske-tsjekkiske grensen på et tidspunkt da Fritzl ferierte der.

Voldtektsdom ble slettet
Etterforskerne mener det ikke hersker tvil om at Fritzl var en sexovergriper i en mannsalder før han vendte oppmerksomheten mot sin datter. Han ble dømt for voldtekt i 1967, men tilbrakte mindre enn et år i fengsel. Utrolig nok ble denne saken slettet fra rullebladet hans 15 år senere. Dermed unngikk han også mistanken da datteren Elisabeth forsvant i 1984, skriver Daily Telegraph.

Etter at Fritzl ble pågrepet i april 2008 har flere kvinner stått fram og fortalt at de ble angrepet av ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.