Fritzl sender tiggerbrev til datteren

Foto: Robert Jaeger (AP)

Klager over dårlig sjampo og ber datteren om å få 35.000 kroner.

16.02.10 16:12

Josef Fritzl (74) har regelmessig sendt tiggerbrev til datteren, som han holdt i fangenskap i 24 år, for å be om økonomisk støtte.

Han skriver et brev til datteren Elisabeth (44) annenhver uke og ber om penger til jusstudier. Fritzl hevder han ønsker å «studere til å bli advokat», slik at han kan «forsvare seg selv», skriver Daily Mail.

Fritzl låste datteren nede i kjelleren i den østerrikske byen Amstetten i 24 år, og voldtok henne opp mot 3000 ganger. Han gjorde datteren gravid med syv barn. Ett av barna døde like etter fødselen. Elisabeth og tre av barna som bodde i kjelleren, ble løslatt i 2008. De tre andre barna bodde i første etasje sammen med Fritzl og kona.

I flere av brevene ber Fritzl datteren om å få 35.000 kroner, slik at han kan starte på jusstudiene. Men Elisabeth har ikke svart på noen av anmodningene.

I tillegg klager Fritzl til datteren over at han ikke får tak i spesialsjampo til sitt transplanterte hår. Han klager også på at han aldri får drikke cola.

Mottatt drapstrusler
Fritzl soner nå en livstidsdom ved et psykiatrisk fengsel i Stein i Østerrike. Fritzl lever et isolert liv i fengsel og tilbringer nesten alle døgnets timer alene på cellen. Han er svært upopulær blant de andre innsatte og har mottatt en rekke drapstrusler.

Leger hevder at han ikke er suicidal, men påpeker at hans mentale helse er forverret.

Det er svigerinnen Christine som har avslørt innholdet i brevene som er forfattet av Fritzl.

- Josef drømmer hele tiden om en fremtid med sin kone. Men hun vil ikke ha noe med ham å gjøre. Hun elsker ham ikke lenger og har skiftet etternavnet sitt, sier svigerinnen.

Videre forteller Christina at moren Rosemarie og datteren Elisabeth har regelmessig kontakt. Rosemarie bor i en liten leilighet i byen Linz.

Tilnærmet normalt liv
Elisabeth og de seks barna forsøker nå å leve et tilnærmet normalt liv på et hemmelig sted i Østerrike.

- Hun liker å gå med flotte jeans, og er stolt over barna sine som går på skole og gjør det bra, sier Christine.

Felix, som var det yngste barnet i kjelleren, var bare seks år gammel da han ble løslatt og var ute i friluft for første gang i sitt liv. Rett etter løslatelsen klarte ikke politifolkene å holde tårene tilbake da Felix pekte opp mot månen og spurte: Er det der Gud bor?

- Men nå har han glemt hvem faren sin er, sier Christine.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.