Gå til sidens hovedinnhold

Frivillig vinterglede

Ahmed (6) og Nawal (4) fra Grorud koste seg på ski- og akedag i Sørkedalen, sammen med de mange deltakerne på Røde Kors’ kvinnekafeer.

SØRKEDALEN: Hvert år i februar reiser over 200 kvinner og barn fra hele Oslo sammen med Oslo Røde Kors til Finnerudplassen aktivitetssenter i Sørkedalen.

– I tillegg til å ha det gøy sammen, ønsker vi å bruke naturen til å motivere kvinner med minoritetsbakgrunn til å utvide nettverket sitt, og samtidig lære mer om den norske kulturarven, sier Elisabeth Dahl Hansen, leder for kvinnefeltet i Oslo Røde Kors.

– Kjempegøy!

21. februar var det kvinner og barn fra Grorud og Mortensrud sin tur til å være med til fantastiske Sørkedalen. Kvinnene er alle deltakere på Røde Kors’ kvinnekafeer.

Utflukten var lagt til vinterferien for å også få med barna.

– Dette er kjempegøy! sier Ahmed Faisal på åtte år.

– Det aller beste med å være her er å gå på ski. Jeg har gått to runder allerede.

Søsteren Nawal på fire år er også fornøyd.

– Jeg synes det er gøy å ake, smiler hun.

Vi møter også på mange kvinner fra Grorud som er i godt humør.

– Vi synes det er veldig fint her. Jeg er på Røde Kors to ganger i uka, og setter stor pris på både kvinnekafeen og turene. I fjor prøvde jeg å gå på ski, men i år går jeg heller tur på beina, sier Zada Abdo.

Engasjert frivillig

Inger Marie Østby har vært frivillig på Oslo Røde Kors’ kvinnekafé på Grorud i ni år.

Hun er glad i vinteraktiviteter, og synes det er veldig givende å være med og oppmuntre kvinner med minoritetsbakgrunn til å prøve seg på ski.

– Utgangspunktet for denne ski- og akedagen var at en av deltakerne på kvinnekafeen hadde så lyst til å gå på ski. Så da startet vi opp. Den første gangen fylte jeg bilen min med ski og staver, og så kjørte vi hit til Sørkedalen.

Frivillige som Inger Marie er kjernen i alle aktivitetene i Oslo Røde Kors. Både kvinnekafeene og Finnerud er helt avhengige av frivillige for å kunne gi et godt tilbud til de som ønsker det.

Denne dagen fikk altså de frivillige, kvinnene og barna muligheten til å dele en herlig vinteropplevelse.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud