RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frivillige ber om økonomisk støtte til nødnett

Oslo (NTB): De frivillige organisasjonene som hjelper til med søke- og redningsarbeid, trenger mange millioner kroner i støtte til nødnettsutstyr. Hvis ikke, kan liv gå tapt, frykter Røde Kors.

Organisasjonene risikerer å bli kraftig svekket dersom de ikke får mellom 15 og 20 millioner kroner i økonomisk støtte til kjøp av nye radioer. I tillegg trenger de 15-18 millioner i årlige driftskostnader, skriver Aftenposten.

- Finansiering av de frivillige organisasjonene er basert på dugnad, og den betalingsmodellen som er foreslått for nødnettet, er helt umulig å se for seg for oss, sier Jon Halvorsen i Norsk Folkehjelp.

Både Røde Kors og Norsk Folkehjelp mener de er helt avhengige av tilgang til nødnettet for at de skal få gjort en så god jobb som mulig.

- Er vi på forskjellige samband, risikerer vi at oppdraget ikke blir riktig utført, og liv kan gå tapt. I tillegg kompromisser vi på sikkerheten til de frivillige mannskapene, sier Lars Atle Skorpen, leder av nasjonal beredskap og hjelpekorpset i Røde Kors. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere