*Nettavisen* Nyheter.

Frode Larsen klar for Vålerenga

VALLHALL (vif.no): Vålerenga har signert en treårskontrakt med keepertalentet Frode Larsen (19). Larsen imponerte da han var på utlån til Vålerenga høsten 2007 og vil i sesongen som kommer bli leid ut Bærum SK samtidig som han trener deler av uka med Vålerengas a-lag.

18.01.08 08:56

- Vi har to bra keepere i stallen fra før, men vi ser at Frode Larsen har potensial til å bli en toppkeeper. For å bli så god som vi tror han kan bli, trenger han god matching i årene som kommer. Derfor blir han leid ut Bærum Sportsklubb denne sesongen, samtidig som han skal være med på en del av våre daglige økter og bli med på noen av våre treningsleire, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif.no.

- Dermed får han i pose og sekk. Han blir førstekeeper i en god 2. divisjonsklubb, samtidig som han får gode treninger med a-laget til Vålerenga. Dette er en fin mulighet for Frode til å utvikle seg videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

På utlån i fjor
Frode Larsen kommer opprinnelig fra KFUM Oslo og kom til Vålerenga på utlån fra FC Lyn Oslo sommeren 2007. Larsen debuterte i VIF-drakta i Junior Elite-turneringa på Hamar i juli og slapp bare inn ett mål på fem kamper i den prestisjefylte turneringa.

- Frode gjorde et solid inntrykk da han var her på lån i fjor høst og vi synes han er såpass spennende at vi vil ha han med videre. Han har begynt treningen med Bærum, men kommer ned til Gran Canaria neste lørdag slik at han får være med oss i ti dager der nede. Vi kommer til å følge opp Frode tett i tiden som kommer, forteller Aalbu.

- Det var mange klubber som ønsket Frodes tjenester, men både vi og Frode synes at totalpakka med spill for Bærum og gode treninger med oss var den beste for hans utvikling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Landslagskeeper
Frode Larsen har spilt aldersbestemt landslagsfotball i mange år og står bokført med 17 landskamper. I fjor utgjorde han en sterk keeperduo på G19-landslaget sammen med Fredrikstads Lasse Staw og voktet målet i den avgjørende EM-kvalifiseringskampen mot Spania på Fredrikstad stadion.

- Staw kan fort ende opp som førstekeeper i Fredrikstad denne sesongen, og vi er ganske sikre på at også Frode kommer til å spille høyere i systemet i årene som kommer. Men nå det viktig å være tålmodig og følge de planene vi har lagt. Med stabil matching og trening med Vålerengas a-lag er jeg sikker på at vi får se mer av Frode i årene som kommer.

Trenger erfaring
Keepertrener Gjermund Østby ser frem til å få en ny spiller å jobbe med.

- Frode Larsen har vi veldig god tro på. Han er rolig med ballen i beina og bra i feltet. Det han først og fremst trenger nå er matching på høyt nivå. Erfaring er viktig for keepere og det skal Frode tilegne seg i årene som kommer. Om han står i Adeccoligaen eller 2. divisjon spiller ikke så stor rolle i den alderen han er i nå. Det viktigste er at han får spille a-lagsfotball jevnlig, forteller keepertreneren.

- Frode kommer til å få tett oppfølging av oss og kommer til å trene med Vålerengas a-lag en til to ganger i uka på dagtid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk her for å kjøpe sesongkort for 2008-sesongen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag