RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frode Larsen må opereres

Vålerenga-keeper Frode Larsen (21) opereres tirsdag og blir sykmeldt i to måneder.

- Frode har hatt en kjent lav verdi av blodplater. Blodplater er viktig for at blodet koagulerer, eller størkner, forklarer medisinsk koordinator Eirik Bjærke til vif-fotball.no.

- Få eller manglende funksjoner av blodplater i blodet gir blødningstendenser. Med de lave nivåene Frode har hatt er det ikke forsvarlig å drive med kontaktidrett, slik fotball er, før blodplatenivået er på normalt nivå igjen.

Grunnet disse verdiene må Larsen operere bort milten.

- Vi har prøvd medisinering over tid uten å få gode resultater. Derfor er en operasjon som innebærer fjerning av milten nødvendig for at Frode skal komme tilbake på normalt nivå, sier Bjærke.

- Operasjonen skal være forbundet med liten risiko. Frode skal gjøre lite i sykemeldingsperioden på to måneder, så skal det gå gradvis oppover med trening.

Aldri fryktet for karrieren

Frode Larsen fikk beskjeden om tilstanden tidligere i vinter og er glad for støtten han har fått.

- Det har ikke vært en lett periode og det var ikke sånn jeg så for meg at sesongen skulle bli. Heldigvis har jeg gode venner og familie som har støttet meg og gode lagkamerater som har hjulpet meg framover, sier Larsen.

Til tross for tilbakeslaget har han aldri fryktet for karrieren.

- Et karrierepunktum har aldri vært et tema. Jeg gleder meg til å bli ferdig med operasjonen og trene meg opp igjen. Jeg er veldig motivert for å komme tilbake og vise meg fram i Vålerenga-drakt, avslutter Larsen.

Vålerenga og Frode Larsen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere