*Nettavisen* Nyheter.

Frodes familie-foretak

Frode Rasmussen er tilbake i byen slik byen elsker ham. Som unik gjøgler og forteller i et utall av roller. Med seg i forestillingen har han hele familien.

22.02.06 15:07

- Vi er gjøglerfamilien Glum, ler Frode Rasmussen foran kveldens premiere på stykket «1900. Christian Molands hemmelige liv.» Selv spiller han et utall av roller i stykket som er basert på Gunnar Staalesens første bok i trilogien om Bergen. Det hele skjer på Altona, den lille intime scenen på Hotel Augustin.

Den kvinnelige motspillerske er eksen, Yvonne Øyen, sønnen Jonas Nielsen har laget musikken og spiller flygel til.

- Min andre sønn kjører lyset og tar billetter, sprudler Rasmussen noen timer før premieren i kveld.

Christian Moland
Stykket er basert på boken 1900 og det er gjennom figuren politimannen Christian Molands øyne historien blir fortalt.

- Gunnar Staalesen har spesialskrevet manuset for denne oppsetningen, og Gyldendal har vært så elskverdig å trykke den opp slik at vi kan selge den før du går inn på stykket, slik de ofte gjør f.eks i England når det er snakk om nye stykker.

Dette er et stykke basert på det som skjedde i stormpopulære1900, men det kunne like godt vært Peer Gynt. For dette er først og fremst et stykke skrevet til og for Frode Rasmussens unike fortellertalent. Han spiller alt fra småunger til gamle blinde menn i stykket og det er bare å skynde seg. Han rekker 15-16 forestillinger før han tar ferie i neste måned og syv-åtte av dem er allerede utsolgt.

- Vi spiller onsdag, torsdag, fredag og lørdag i fire uker fremover, sier Frode Rasmussen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag