Gå til sidens hovedinnhold

Frogner-drapet: - Jentene blir godt ivaretatt av nær familie

Kvinnen som ble drept på Frogner onsdag, etterlater seg to jenter.  De blir ivaretatt av familie.

Det forteller bistandsadvokat Ida Andenæs til Nettavisen.

Den 51 år gamle kvinnen som ble skutt og drept på Frogner onsdag morgen, etterlater seg to mindreårige døtre. Kvinnens ektemann døde av sykdom i 2018.

- De har det naturligvis tøft i situasjonen. De blir veldig godt ivaretatt av nær familie og ønsker fred og ro i situasjonen, sier Andenæs.

Krangel og pengekonflikt

Den 39 år gamle siktede har ennå ikke forklart seg om drapet. Han ble torsdag innlagt på psykiatrisk.

Vitner så de to diskutere i en bil i Tostrups gate like før skuddene onsdag morgen. Ti minutter senere ble mannen pågrepet av en politipatrulje på E18.

De to hadde hatt en konflikt i flere år, knyttet til 39-åringens oppdrag som prosjektleder for større byggearbeid og restaurering av kvinnens eiendommer. Arbeidet var gjort på uregelmessig måte og kvinnen hadde tapt store beløp som hun holdt 39-åringen ansvarlig for. Oslo tingrett hadde dømt mannen til å betale nær 12 millioner kroner til kvinnen, og det var tatt arrest i hans verdier, og i midten av april ble hans selskap likvidert.

Les mer om den siktede her: Drapssiktet ble dømt med kjent gjengleder

Innlagt

39-åringen ble torsdag varetektsfengslet i fire uker (Les egen sak). Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet. På grunn av fare for bevisforspillelse, er han underlagt brev- og besøksforbud, samt medieforbud i fire uker.

– Det foreligger etter rettens syn en reell mulighet for at siktede kan greie å forspille bevis, blant annet ved å fjerne spor og påvirke vitner, og retten mener at han mest sannsynlig kommer til å benytte denne muligheten hvis han løslates. Saken er svært alvorlig, og siktede vil ha interesse av å forspille bevis, skriver Oslo tingrett i kjennelsen.

Les også: I denne villaen skulle drapssiktet bygge bowlingbane og spaanlegg til drapsofferet

Mannen er ikke skikket til å la seg avhøre nå, sier mannens forsvarer fredag. Torsdag ble mannen lagt inn på psykiatrisk.

Den siktedes forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, sier til Dagbladet at mannen blir ivaretatt av helsepersonell.

– Det er uaktuelt med avhør nå. Han er ikke skikket til det, sier Drevland og viser til klientens helsesituasjon.

Politiadvokat i Oslo politidistrikt, Rita Parnas, sier hun ikke regner med at det blir avhør den nærmeste tiden, melder NTB.

Les også: Den drapssiktedes advokat : – Han er ordentlig sliten og nedbrutt

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet