RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Frognerdrapet: - Yngre hjemmehjelp skulle arve

Sist oppdatert:
Dagen etter at Pål Stener Johannessen (90) døde, skulle han ha skrevet under et nytt testamente.

I det nye testamentet skulle den drapssiktede hushjelpen (60) strykes til fordel for en yngre hjemmehjelper, skriver VG.

Etter det avisen kjenner til danner dette grunnlaget for politiets hovedteori i saken.

Mannen hadde to kvinner som hjalp ham, en betalt hushjelp og en yngre kommunal hjemmehjelper. Den 60 år gamle hushjelpen, som arbeidet for mannen i flere år, visste at enkemannen hadde oppført henne som arving i testamentet.

Nylig ombestemte mangemillionæren seg og ville heller testamentere arven til hjemmehjelpen som han hadde gjennom den kommunale hjemmetjenesten. Samtidig skulle den 60 år gamle hushjelpen strykes som enearving.

Etter det VG får opplyst, var testamentet ferdigskrevet og manglet bare signering, noe som skulle skje fredag 15. mars.

Torsdag 14. mars ble 90-åringen funnet død, og politiet mener han ble drept mellom klokka 1 og 2 samme natt. En ukes tid senere ble den 60 år gamle kvinnen på grepet og siktet for forsettlig drap, og deretter fengsler i fire uker.

- Det er mange usikkerhetsmomenter her, og den videre etterforskningen kan komme til hennes fordel, sier kvinnens forsvarer, advokat Øystein Storrvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere