RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frokost viktigst for jenter

Sist oppdatert:
Alle vet at frokosten er et svært viktig måltid. Nå hevder imidlertid forskere at den er enda viktigere for jenter enn for gutter.

Ifølge helseeksperter ved Universitetet i Ulster i Nord-Irland er jenter mer avhengige av en god frokost enn gutter for å yte maks på skolen.

Tester viste at jentene fikk bedre resultater på hukommelsestester når de hadde spist en god frokost. Guttene derimot fikk bedre resultater på de samme testene dersom de var litt sultne, melder BBC.

- Linken mellom å spise frokost og hvordan man presterer på skole eller jobb er kjent, men denne forskningen antyder at jenter trenger en mer tilstrekkelig frokost enn gutter for at de skal yte sitt beste, sier dr. Barbara Stewart ved Centre for Diet and Health.

Karbohydrater og protein
Jenter som ønsker å få mest mulig ut av frokosten bør få i seg mye karbohydrater og protein. Dr. Stewart foreslår en typisk britisk meny bestående av bønner og toast.

Testpersonenes humør påvirket også resultatet av testene, men en god frokost gav de jentene som var i dårlig humør om morgenen et ekstra løft når de skulle prestere på for eksempel skolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere