*Nettavisen* Nyheter.

Frontkolliderte med vogntog – fikk bot på 12.000

En mann som var involvert i en frontkollisjon på E18 i januar 2014 nektet i Sandefjord tingrett for at han hadde sovnet ved rattet.

03.04.15 13:45

(SB.NO): Det var ikke tingretten enig i. Den mente at sjåføren hadde sovnet ved rattet, og at det var det som forårsaket den kraftige møteulykken.

Aktor Katrine Christensen Brygard la ned påstand om at mannen burde få 12.000 kroner i bot, betale saksomkostninger på 5.000 og miste førerkortet i seks måneder.

Bil mot vogntog

Ulykken skjedde tidlig på morgenen på E18, som da var under arbeid og hadde én kjørefil i hver retning. Det snødde kraftig, og det var lange køer på E18. Personbilen med den tiltalte mannen ved rattet kom kjørende sørover, mens et vogntog var på vei nordover.

Like nord for Fokserød kjørte personbilen sakte over i motsatt kjørefelt, uten å gjøre tegn til å bremse, skriver Sandefjords Blad. Sjåføren av vogntoget forsøkte å kaste kjøretøyet sitt ut av veien, men klarte ikke å bryte gjennom autovernet. Han kunne ikke gjøre noe annet for å forhindre ulykken, enn å bremse ned.

Sjåføren av vogntoget har i ettertid slitt med det som skjedde. Han har hatt mareritt om kollisjonen.

Sjåføren av personbilen pådro seg omfattende bruddskader i den kraftige smellen, og de var alvorlige.

Nektet å vedta bot

Sjåføren nektet å vedta en bot i ettertid, og ville ha saken prøvd for retten. Selv husket han ingen ting fra selve ulykken, eller det som skjedde like forut. Men han husket at han hadde snakket med redningsmannskaper like etter kollisjonen.

Det ble tatt blodprøve av føreren, men de var negative.

Sandefjord tingrett mente at årsaken til ulykken bare kunne være at føreren sovnet. Det var ingen andre årsaker som kunne forklare den. Det var ingen skrensespor, og bilen bak så ikke tegn til bremselys. Føreren prøvde ikke å rette opp igjen bilen og få den tilbake i sin egen kjørefil.

De som var vitner til ulykken sier at det ikke var glatt på stedet, selv om det snødde kraftig, og at køen bare gikk i rundt 60 km/t.

Retten mente at sjåføren hadde rett til å kreve at saken ble belyst i retten, når han selv nektet for å ha sovnet.

Mannen må betale en bot på 12.000, men slapp saksomkostninger. Han mistet imidlertid førerkortet i 120 dager.

Les flere saker fra Sandefjords Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.