Se video av ulykkesstedet her:


– En person er omkommet. En annen er alvorlig skadd og fraktet til sykehus, opplyser innsatsleder Arve Hermansen til Fredriksstad Blads journalist på stedet, like før klokken 10.30.

TV 2 får bekreftet at en mann i 50-årene mistet livet i ulykken. og at pårørende er varslet. Han er en av to bussjåfører som var involvert i ulykken. Den andre bussjåføren er på sykehuset med alvorlige skader.

Havarikommisjonen varslet

Ifølge avisen var det fire personer som var involvert i ulykken. Den ene bussen var tom uten passasjerer og den andre bussen hadde med seg to passasjerer. Politiet opplyser at Havarikommisjonen er varslet, og at det jobbes med vitneavhør på stedet.

– Vi kan foreløpig ikke gi noe mer informasjon om hvem den omkomne og hardt skadde er, sier Hermansen videre til Fredriksstad Blad.

Like før klokken 10.30 har et redningshelikopter tatt av fra stedet. Det samme har ambulansene som var på plass, skriver Fredriksstad Blad. Det vil imidlertid ta lang tid før brua åpner igjen, og politiet ber bilistene om å finne alternative kjøreruter de neste timene. Nærmeste omkjøring over Glomma er E6 via Sandesundbrua i Sarpsborg.

Se hele intervjuet med innsatsleder Arve Hermansen her:


Klokken 15.35 opplyser politiet at Fredrikstadsbrua er åpen igjen for trafikk.

Frontkollisjon på bru

Klokken 09.21 opplyste politiet i Øst at nødetatene var på vei til Fredrikstadbroen, hvor to busser hadde vært involvert i en frontkollisjon.

– Fredrikstad. Nødetatene er på vei til Fredrikstadbroen der to busser har kollidert. Det er snakk om en front mot front kollisjon. Det skal være snakk om store materielle skader, samt skade på person. Oppdateres, skrev politiet på Twitter.

Har du bilder eller video? Tips Nettavisen på [email protected].

Ifølge Vegtrafikksentralen er brua stengt for trafikk i begge retninger for øyeblikket. Fredriksstad Blad skrev klokken 09.30 at det derfor bygger seg opp med kø på 110-veien som går over brua, og at et SeaKing-helikopter fra Rygge var på vei for å bistå.

– Vi har alle nødetatene på steder, og jobber med å få folk ut av bussene, sa operasjonsleder Joakim Ormaasen til Fredriksstad Blad.