RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline avviser kategorisk bot

Sist oppdatert:
Frontline avviser blant grunnlaget og boten som har blitt forkynt av indonesiske konkurransemyndigheter i forbindelse rederiets kjøp av to supertankere fra statsoljeselskapet Pertamin
- Frontline absolutt avviser korrektheten i dommen gitt at den indonesiske kommisjonen for overvåkning av konkurranse i dag, skriver Frontline i innledning til kommentarene rundt boten som har blitt gitt skipsreder John Fredriksens tankrederi i dag.

Frontline varsler samtidig at de vil ta alle nødvendige skritt for å utfordre og få forkastet dommen som lyder på en bot på 2,6 millioner dollar og en kompensasjonsbetaling på 12,8 millioner dollar til statsoljeselskapet Pertamina.

Bakgrunnen for boten og dommen er Frontlines kjøp av to supertankere fra Pertamina i fjor vår for tilsammen 184 millioner dollar. Prisen høstet sterk politisk kritikk i Indonesia for å ha vært altfor lav. Les mer her: Ilegger Frontline bot etter skipskjøp(Ny)

Det var meglerhuset Goldman Sahcs som hadde ansvaret for salget som ble gjort i form av en åpen auksjon på vegne av Pertamina.

- Budet avspeilet åpenbart Frontlines syn på markedsprisen for skipene på tidspunktet, skriver Frontline i tilsvaret.

Tankrederiet benekter samtidig kategorisk alle påstander om at selskapet har hatt noen direkte kontakt med personer i statsoljeselskapet i forbindelse med skipskjøpet.

- Skipet ble kjøp til markedsbetingelser i en åpen auksjon hvor en rekke bransjeaktører deltok. Det bør dermed være åpenbart at tap påstått av Pertamina derfor heller ble forårsaket aa beslutning om å selge enn av betingelsene for salget eller noen uregelmessig fremferd av Frontline, anslutter Frontline.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere