RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline bekrefter splitt-planer (Ny)

Sist oppdatert:
Frontline leverte noe svakere bunnlinje enn ventet i tredje kvartal, men høyere driftsresultat. Selskapet bekrefter planene om oppsplitting, noe som kan gi milliarder i økt likviditet
Oppdatert med flere momenter.

Frontline fikk et resultat etter skatt på pluss 37,9 millioner dollar i tredje kvartal, mot minus 40,8 samme kvartal i fjor.

Ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans, var det ventet 48 millioner dollar.

Driftsinntektene økte fra 80,0 til 142,2 millioner dollar, mens det var ventet 147 millioner dollar. Driftsresultat før avskrivninger steg fra 28,0 til 97,4 millioner dollar. Her var det ventet 94 millioner dollar.

Bunnlinjen kommer etter et valutatap på 12,2 millioner dollar på yen-gjeld i datterselskaper.

Resultatet utgjør 0,52 dollar pr. aksje, mot minus 0,53 samme kvartal i fjor. Selskapet vil gi et utbytte for kvartalet på 1,30 dollar pr. aksje.

Bekrefter splitt-planer

Frontline bekrefter informasjonen som tidligere er gitt om en planlagt oppsplitting av selskapet. Planen er å selge en betydelig del av flåten til et nytt selskap, som vil leie skipene tilbake til Frontline. Det nye selskapet vil i utgangspunktet være et datterselskap av Frontline, og vil bli finansiert med banklån, obligasjoner og en yield-orientert form for egenkapital.

Planen er videre å skille ut det nye selskapet og børsnotere det. Selskapet har hatt møter med ratingbyråer, opplyses det.

Det er ventet at rundt 250 millioner dollar av Frontlines likviditet vil være nødvendig for å klare det langsiktige leieopplegget. Strukturen ventes å kunne øke likviditeten i Fronline med mer enn 400 millioner dollar, sammenlignet med dagens nivå. Dette kan brukes til ekspansjon eller deles ut til aksjonærene.

Det oppgis ikke noen tidsramme for en eventuell transaksjon.

Lavere rater

Den gjennomsnittlige timecharterraten for selskapets VLCC-skip var 28.200 dollar pr. dag i kvartalet. Tilsvarende tall for Suezmax tankere og Suezmas OBO var henholdsvis 22.000 og 22.500 dollar. I andre kvartal var tilsvarende tall 46.000, 39.600 og 35.200 dollar.

For fjerde kvartal har Frontline dekket 60 prosent av suezmax-kapasiteten på rater tilsvarende 27.600 dollar pr. dag i snitt, mens 83 prosent av VLCC-flåten er dekket på 34.200 dollar pr. dag i snitt. Det er ventet en klar økning i begynnelsen av første kvartal, når mesteparten av dagens tankbonanza vil slå inn for Frontline.

Frontline oppgir et cash breakeven-nivå på 21.000 og 14.200 dollar for VLCC og Suezmax.

Selskapet skriver at VLCC-markedet var svakt gjennom mesteparten av kvartalet, men hadde en kort oppgang mot slutten.

Styret opprettholder sitt positive syn på markedet, opplyses det, med høy utnyttelse i markedet. Men samtidig advares det om at volatiliteten i ratene ventes å være betydelig.

Salg av skip

Det er inntektsført en gevinst på 6,9 millioner dollar på salg av Front Sun og Front Sky.

I tillegg meldes det at Front Hawk er solgt i fjerde kvartal, til en pris som bekrefter den sterk oppadgående prisen for skip i annenhåndsmarkedet, ifølge rapporten. Salget vil gi rundt 30 millioner dollar i likviditet.

Strategisk samarbeid

Frontline melder om et strategisk samarbeid med STASCO, shippingdelen av Royal Dutch Shell Group. Avtalen er en forlengelse av et eksisterende samarbeid, som gjelder tre VLCC-skip. Nå skal ytterligere tre skip inn i samarbeidet.

Avtalen varer minst to år.

STASCO er verdens største VLCC-befrakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere