RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline deler ut mer av Ship Finance

Sist oppdatert:
Som ekstra utbytte deler Frontline ut nesten halvparten av aksjene de har i Ship Finance til sine investorer. Verdien er omtrent 400 millioner dollar. Les mer om utbyttefesten
Fredag bestemte styret i Frontline at de vil dele ut halvparten av aksjene de eiere i ShipFinance, selskapet som eier supertankerne i verdens største tankrederi, til aksjonærene i Frontline.

Andelen som skal deles ut som dividende er omtrent halvparten av aksjene Frontline eier, og representerer omtrent 25 prosent av totalt antall aksjer i Ship Finance. For hver fjerde aksje en eier i Frontline vil man få en aksje i Ship Finance, og utbyttet vil representere en verdi på omtrent 400 millioner dollar.

Frontline går eks. utbytte tredje februar, og aksjene vil havne på Frontline aksjonærenes kontoer den 18. februar. Dette opplyser selskapet i en melding.

John Fredriksen sier i en kommentar at utskillelsen av Ship Finance er i tråd med Frontlines strategi,

- Bedre prising

- Utskillelsen vil forhåpentligvis lede til mer likviditet, mer selvstendighet, bedre dekning, større interesse og forhåpentligvis større interesse for Ship Finance aksjene. Forskjellen i forretningsstrategi og utbyttestrategi gjør denne utskillelsen logisk, sier John Fredriksen i en pressemelding fra selskapet.

Frontlines aksjonærer har fått nærmere 1 milliard dollar i kontantutbytte, samt 1,4 milliarder dollar i aksjer som utbytte i løpet av de siste 12 månedene. Dette representerer hele 68 prosent årlig direkteavkastning på dagens markedsverdi, eller 119 prosent avkastning på markedsverdien ved inngangen til 2004, skriver selskapet i meldingen.

- I det sterke tankmarkedet vil reduksjonen av sysselsatt kapital trolig lede til en høyere direkteavkastning til Frontlines aksjonærer, skriver selskapet i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere