RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline et steg videre i refinansieringen

Sist oppdatert:
Tankrederiet Frontline og Tor Olav Trøim skal nå ha startet å markedsføre obligasjonslånet på 500 millioner dollar i USA, og det kan komme på plass før jul
Det melder Finansavisen torsdag, og viser til kilder som kjenner til prosessen. Frontline, hvor skipsreder John Fredriksen er hovedaksjonær, har i lengre tid jobbet med planene om å refinansiere 1,5 milliarder dollar, blant annet gjennom opptak av en høyrisiko obligasjonslån på 500 millioner dollar, eller 3,5 milliarder kroner.

Dette inngår i planen om å splitte selskapet i to deler, en skipseiende del og en driftsenhet som leier skipene fra skipsenheten. Det er den skipseiende enheten som blir utsteder av lånet når planene eventuelt settes ut i livet.

Adm. direktør Tor Olav Trøim oppholder seg for tiden i USA, og skal ifølge Finansavisen jobbet med å selge inn obligasjonslånet.

Fra aktører som kjenner til emisjonsarbeidet opplyses det at lånet har en årlig rente på mellom 8 og 8,25 prosent og en standard løpetid på syv år.

Oppsplittingsplanen til Frontline er planlagt å frigjøre minimum 400 millioner dollar, som kan bli fordelt til aksjonærene. I tillegg kan ytterligere 500 millioner dollar kom ut av et salg av den skipseiende delen i aksjemarkedet, alt avhengig av prisingen. Dette har imidlertid ikke styret i Frontline tatt noen endelig stilling til.

Hele prosessen ønsker rederiet å ha på plass før jul, men ifølge signalene gitt på kvartalspresentasjonen for en drøy uke siden, kan det fort gå til slutten av januar.

Det har vært stor interesse for obligasjonslån utstedt av tankrederier i det siste, for en uke siden avsluttet Frontline partner OMI arbeidet med en utstedelse av obligasjoner for 200 millioner dollar, etter å ha utvidet rammen etter stor interesse fra 150 millioner. Stena-gruppen er også i markedet med et lån på 150 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere