RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline flyter på luft?

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier mener aksjemarkedet er beruset av vårens høye tankrater og spør om Frontline-aksjen flyter på luft. Svaret kommer de selv med - i form av en klar salgsanbefaling
I en analyse datert "Floating on air?" nedgraderer ABG Sundal Collier i dag Frontline fra "Trading sell" til "Sell".

Meglerhuset mener aksjen har blåst til himmels, mens aksjemarkedet ser bort fra svekkede fundamentale forhold, og er selv overbevist om at de fundamentale forholdene vil slå gjennom i løpet av de neste seks månedene.

Det påpekes at gårsdagens kvartalstall var gode, og det er beundringsverdig at selskapet opprettholder sin utbyttepolitikk. Men fremover tror ikke meglerhuset at Frontline vil kunne utbetale ekstraordinære høye utbytter lenger.

- Det ser ut som aksjemarkedet fortsatt er beruset av de skyhøye fraktratene fra første halvår 2003. Dagens tankrater, som er under breakeven, feies unna i påvente av en ny opptur mot vinteren, skriver meglerhuset.

Men nå ser ABG Sundal Collier to ting som kan utløse kursfall. For det første at aggressiv lagerbygning i Asia i første halvår i år kan bety en svakere sesongmessig oppgang i tredje kvartal. For det andre at OPEC-produksjonen faller med opp til en million fat pr. dag i løpet av de neste to til tre kvartalene, noe meglerhuset mener vil medføre tankrater rundt 20.000 dollar pr. dag.


Oppsummering:
Anbefaling: Selg
Kursmål: 14 dollar/100 kroner
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 5. august 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere