RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline frigjør mer cash til utbytte

Sist oppdatert:
Frontline følger opp signalene om å øke utdelingen av kapital til aksjonærene. Rederiet selger ytterligere to supertankere til tyske investorer og øker utbyttet
Les også: Opportunismen sprer seg til Frontline

Salget medfører ifølge selskapet at de nå vil kunne øke utbyttet for tredje kvartal fra 25 cent til 50 cent pr. aksje.

Det er de to 2000-bygde VLCC'ene Front Tina og Front Commodore som selges til tyske KG'er satt opp av KG-huset Dr. Peters. Salget frigjør 70 millioner dollar, vil i tillegg til utdelingen til aksjonærene, gå til å styrke rederiets kontantposisjon.

Frontline-styret ser ikke bort fra en ytterligere økning i utbytte, men det må komme fra en bedring i ratene eller ytterligere refinansieringstiltak.

Prisen er 75 millioner dollar pr. skip, og skipene leies tilbake for en periode på 12,5 år med opsjon på å kjøpe skipene tilbake. Refinansieringen vil ved et tilbakekjøp av skipene etter 8 år ha kostet 7,7 prosent i effektiv årlig rente.

Avtalen vil øke Frontlines kontantbaserte breakeven for VLCC-flåten til 21.200 dollar pr. dag. I forbindelse med andrekvartalspresentasjonen, ble breakeven oppgitt til 20.600 dollar pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere