*Nettavisen* Nyheter.

Frontline går på økt fremtidstro

Ytterligere oppgang for tankfuturene, skal sammen med en kraftig kronesvekkelse være noe av bakgrunnen for det voldsomme Frontline-rallyet i ettermiddag

19.05.08 00:58

Etter å ha vært svak før lunsj tok Frontline-aksjen skikkelig fart etter lunsj i dag etter at markedet hadde tygd på utviklingen i futuresmarkedet for stortankere og fått nye oppdateringer på utviklingen. Aksjen er opp nær seks prosent til 182,50 kroner.Etter det iMarkedet får opplyst fra markedsaktører skal futureskontraktene for VLCC'er på strekning fra den Arabiske Gulfen til Østen har styrket seg betraktelig utover dagen, det gjelder spesielt de nærmeste to månedene.Les iMarkedets oppdatering onsdag morgen:

Tank: Forwardmarkedet indikerer sterkt første kvartal

Aktorene sier at det er en god indikasjon på at både befraktere og redere nå forventer en tilstramning i tankmarkedet etter de siste par ukenes bratte fall. En analytiker iMarkedet har snakket med i ettermiddag, mener at VLCC-ratene allerede kan ha bunnet i Midtøsten etter fall senest i morges.Etter det iMarkedet får opplyst er det nå kjøpere på januar- og februarkontraktene på shippingbørsen Imarex på ws 105, opp fra 97,5 som var sluttkurs tirsdag. Dette tross fallet i spotratene.Samtidig har ikke VLCC-markedet i Vest-Afrika vist tegn til svakhet, mens suezmax-markedet fortsetter å være knallsterkt. Frontline sluttet i går en suezmax i Middelhavet på 130.000 dollar dagen. Det ligger nå en rekke suezmax i kø utenfor Bosporus som logger 100.000 dollar dagen mens de må vente i inntil to uker på å få passere.En annen faktor som trekker opp for både Frontline og andre dollareksponerte aksjer er en ny markert svekkelse for kronen i løpet av dagen. En dollar koster nå 6,78 kroner, en økning på 5 øre siden i morges.En tredje faktor er utviklingen i det største tørrbulksegmentet, capesize, hvor ratene har fortsatt å stige fra allerede knallsterke nivåer på nyåret. Frontlien har som kjent flyttet sine kombinasjonskip over i dette markedet.- Med indikasjoner på en ny tilstramming i markedet, og en mulig børsnotering av Ship Finance rett rundt hjørne er det nok mange som nå er redde for å ikke sitte i Frontline-aksjen, sier markedsobservatør til iMarkedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag