RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline gjør alvor av FPSO-planer

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen og Frontline gjør nå mer enn å snakke om mulighetene for konvertering av rederiets eldste tankskip til enheter for oljeproduksjon. De tar nå mål av seg til å bli en ledende aktør dette markedet
Frontline søker i en større annonse i Dagens Næringsliv i dag etter en prosjektleder og en teknisk direktør til det som skal bli tankrederiets nyeste virksomhetsområde Frontline FPSO.

I annonsen heter det at Frontline Ltd. gjennom Frontline FPSO planlegger å bli en ledende aktør i markedet for flytende produksjonsenheter for olje, såkalte FPSO'er. De skriver også at utgangspunktet er rederiets egen flåte av egnede supertankere for konvertering til FPSO'er.

Frontline følger dermed i fotsporene til blant annet Fred. Olsen og Bergesen som begge har valgt å ekspandere innenfor flyende produksjon basert på ombygging av egne tankskip som blir foreldet i forhold til å seile i det konvensjonelle tankmarkedet.

Frontline har i de siste kvartalspresentasjonene gjentatt mulighetene for konvertering av de eldste tankskipene, men ikke gitt uttrykk for planer om å bygge opp en egen organisasjon, slik de nå har startet arbeidet med.

Seneste på en presentasjon i begynnelsen september sa Frontline at de ville ha en opportunistisk tilnærming til å enten fortsette å trade sine supertankere med enkle skrog etter 2010, eller konvertere dem.

De nevnte i samme omgang at etterspørselen etter FPSO'er vil være stigende fremover, og at konvertering av gamle tankskip representerer en raskere måte å få en FPSO på enn nybygg.

Rederiets flåte består av en rekkek FPSO-kandidater både i VLCC og suezmax-segmentet. Ingen i Forntlines ledelse var i dag tilgjengelige for kommentar til satsningen.

Det er selskaper som SBM Offshore, Bluewater, Prosafe og Bergesen Offshore er store aktører i dette markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere