RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline ikke i mål med Ship Finance

Sist oppdatert:
Frontline er ikke helt i havn med papirarbeidet til børsnoteringen av Ship Finance, og markedet må fortsatt smøre seg med litt tålmodighet
Frontline har tidligere signalisert at børsnoteringen av det nye skipseiende selskapet Ship Finance International kunne komme til å finne sted i april, men det kan se ut til at prosessen tar noe lenger tid.

- Vi holder på, men har ikke satt noen dato for noteringen, sier konsernsjef Oscar Spieler i Frontline Management til iMarkedet onsdag ettermiddag.

Det er ifølge Spieler prosessen med å få ferdig papirmøllen med det amerikanske kredittilsynet SEC som er årsaken til at noteringen trekker ut. Det har blant annet kommet en rekke nye regler i kjølvannet de siste årenes finansskandaler på Wall Street som gjør papirarbeidet mer omfattende enn da John Fedriksen tok Golar LNG og Frontline på børs.

Det har vært skissert flere modeller for hvordan noteringen av Ship Finance International skal finne sted. De to hovedsporene er enten en utdeling av Ship Finance-aksjene som utbytte til dagens Frontline-aksjonærer, eller at Frontline foretar et nedsalg direkte til det amerikanske markedet, som er hovedmålet for Ship Finance-aksjen.

Den siste modellen er ventet gi et nytt rekordutbytte til Frontline-aksjonærene, og er nok den mest sannsynlige formen på sjøsettingen av Ship Finance på New York-børsen.

- Vi kommer tilbake til dette senere, sier Spieler, som ikke vil kommentere hvilken modell som er mest aktuell.

Frontline-ledelsen har tidligere gjort det klart at de mener aksjen, som kommer til å være veldig utbytteorientert, vil passe best til yield-orienterte amerikanske investorer. Selskapet er heller ikke planlagt sidenotert i Oslo.

Det har også vært snakk om at Ship Finance kan komme til å gjøre noe i forhold til tankrederiene Knightsbridge Tankers og Nordic American Tanker Shipping, som begge har aksjonærmasser som er interessante. Begge rederiene er i spill etter deres langsiktige kontraktstrukturer gikk ut i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere