RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline jobber med "junk bonds"

Sist oppdatert:
Frontline kan ha lagt planene om å splitte selskapet på is, for ifølge markedskilder skal Nordea ha fått et mandat til å refinansiere 1,5 milliarder dollar blant annet gjennom høyrisiko-obligasjoner
Ifølge markedskilder som MarineMoney har snakket med skal mandat Frontline nå ha gitt Nordea en ramme på omkring 1,5 milliarder dollar, og av dette er omkring 500-600 millioner dollar tenkt finansiert gjennom et høyrisiko-obligasjonslån utstedt i New York.

Videre er det snakk om et syndikert banklån på omkring en milliard dollar.

Frontline har i lengre tid jobbet aktivt med å gire opp tankrederiet for å kunne dele ut mer til aksjonærene. På sensommeren ble planene om en splitting av selskapet i to lansert, hvor den skipseiende delen skulle finansieres gjennom renteinstrumenter, mens dagens Frontline skulle fortsette som et egenkapitalfinansiert driftsselskap som leier tankskipene inn fra holdingselskapet på lange kontrakter.

Hittil i år imidlertid Frontline refinansiering bestått av flere salg av skip til tyske kommandittselskaper (KG) og til suezmax-partner OMI. Dersom refinansiering via Nordea gjennomføres, kan splittplanen foreløpig være lagt på is.

Frontline har også lansert ytterligere KG-finansiering og oppgiring av bankfinansieringen bak hvert skip som et annet spor. Det kan være dette sporet som rederiet nå følger opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere