RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline kjøper ut Rasmussen

Sist oppdatert:
Frontline har kjøpt eierandelene til Rasmussen Gruppen i de to gamle suezmax-bøyelasterne Polytraveller og Polytrader. Prisen skal ligge rett over opphuggingsverdi
Det melder TradeWinds fredag.

Polytrader og Polytraveller gikk tidligere i Nordsjøen som bøyelastere, men har siden de kom va kontrakter silt i spotmarkedet som suezmax-tankskip.

Frontline eide henholdsvis 40 og 35 prosent i Polytrader og Polytraveller før de nå har kjøpt ut Ramussen Gruppen i Kristiansand, og overtar skipene 100 prosent. Rasmussen er forøvrig tungt inne i Frontline-aksjen.

Bakgrunnen for av Frontline kjøper de to gamle suezmax'ene, bygget i 1978 og 1979, er å utnytte det knallsterke tankmarkedet som hersker for øyeblikket. Ratene i suezmax-markedet har nådd stadig høyere nivåer de siste månedene.

Rasmussen Gruppens direktør Tor Stie bekrefter salget, men vil ikke kommentere prisen over for TradeWinds. Ifølge skipsmeglere TradeWinds har snakket med skal prisen ligge rett over opphuggingsverdien. Rasmussen Gruppen skal ha jobbet med et salg i ett års tid. Skipene skal være i meget god stand, og er godkjent av både ExxonMobil og ChevTex.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere