RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline lukter på Peter G's Genmar(Ny2)

Sist oppdatert:
Frontline har ifølge amerikanske General Maritime kjøpt et uspesifisert antall aksjer i tankrederiet, og uttrykt interesse for en kombinasjon med Peter C. Georgipulos sitt rederi
Nytt: Oppdatert kursutvikling i New York

Styremedlem Tor Olav Trøim i Frontline ønsker ikke å kommentere meldingen fra Frontline.

- Har ingen kommentarer i det hele tatt, du får heller ringe General Maritime, sier Trøim til iMarkedet.no nå i ettermiddag.

Ifølge meldingen fra General Maritime vil kjøpene medføre en 13Dfiling av antall aksjer med amerikanske børsmyndigheter. Frontlines styremedlemmer har ikke villet opplyse om hvor mange aksjer de har kjøpt.

En 13D-filing må innleveres senest innen 10 børsdager etter at en investor eller en gruppe har 5 prosent eller mer av et selskap børsnotert i USA, og har intensjoner om å utøve innflytelse over selskapet.

General Maritime er opp 9 prosent i tidlig handel i New York i ettermiddag etter meldingen. Frontline er på sin side ned 2,5 prosent.

Meldingen

- Styremedlemmer i Frontline har nylig kontaktet selskapet og indikert at de har kjøpt er uspesifisert antall aksjer i General Maritimes som vil resultere i en 13D-filing av dem, heter det i den korte meldingen fra General Maritime.

- De uttrykte også en interesse for en forretningskombinasjon med selskapet, imidlertid har intet tilbud eller forslag blitt satt frem, skriver Genmar videre.

Genmar sier også i meldingen at selskapet ikke aktivt ser på en salgsmulighet eller fusjon, men er og har alltid vært klare til å se på alle muligheter som kan skape verdier for aksjonærene.

General Maritime er en av verdens største børsnoterte tankrederier og er konsentrert mot mellomstore råoljetankskip i aframax- og suezmax-segmentene. De har en flåte på 47 skip fordelt på 26 aframax'er, 17 suezmax'er og 4 suezmax-nybygg.

General Maritime er priset til 1,66 milliarder dollar på New York-børsen. Til sammenligning har Frontline en markedsverdi på 4,1 milliarder dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere