RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline nær helårskonsensus allerede

Sist oppdatert:
Med dagens meget sterke andre kvartalstall, er Frontline nær ved å innfri analytikernes estimater for hele 2003 etter kun halvgått driftsår. Oppjusteringer kan forventes de nærmeste dagene
Les også:
Nytt sterkt kvartal fra Frontline(Ny3)
Hever kursmål etter Frontline-tall

Det viser en sammenligning iMarkedet har gjort mellom rullerende estimater innhentet av henholdsvis Jacques Chahine Finance (JC Finance), TDN Finans og Bloomberg. Oversikten viser at analytikerne ser ut til å enten ha ligget altfor lavt med estimatene før andre kvartal, eller forventer en klar svekkelse i andre halvår.

Mens TDN Finans i sine rullerende estimater har et snitt på 355 millioner dollar i forventet nettoresultat for 2003, så har Bloomberg og JC Finance henholdsvis 350 og 330 millioner i forventet resultat for 2003.

Frontline andre kvartalstall fremlagt i dag viste et samlet resultat for første halvår på 334 millioner dollar, så det er ikke rare resultatet Frontline eventuelt levnes for andre halvår. Signalene fra rederiet i dag vil nok få en rekke analytikere til å justere opp. Rederiet skriver nemlig at de allerede har sikret 50 prosent av flåtekapasiteten i tredje kvartal på rater som ligger 10.000 dollar i snitt over breakeven for selskapets skip.

Blant de siste som har justert estimatene sine før dagens overraskende fremleggelse er toppanalytiker Ivar Larsen i Orkla Enskilda Securities. Han oppdatert fredag med et et estimert resultat på 38,10 kroner pr, aksje i 2003, eller 386 millioner dollar. Dit er det kun drøye 50 millioner igjen.

Fearnley Fonds har allerede vært ute med en oppdatering i dag, og forventer at estimatene nå heves til over 6 dollar pr. aksje blant snittet av analytikerne. Det betyr omkring 450 millioner dollar, med andre ord nærmere 30 prosent over konsensus.

Til analytikernes forsvar, så hadde nok flere planer om en oppdatering i disse dager, som kunne gitt et høyere snitt, men Frontline kom både og markedet i forkjøpet med dagens fremleggelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere