RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline og OSG skiller lag

Sist oppdatert:
Frontline og Overseas Shipholding Group er blitt enige om å skille endelig lag som skipseiende partnere. Dette skjer i forbindelse med etableringen av Ship Finance
Dette er siste steg i prosessen Frontline har kjørt etter at rederiet trådte ut av VLCC-poolen Tankers International. Skipene var tidligere eid i samarbeid med belgiske Euronav og OSG, men i en bytteøvelse i fjor ble Frontline og OSG sittende igjen som 50/50-partnere i fire skip de tre rederiene eide sammen.

I tillegg til dette har Frontline eid VLCC'er bygget tidlig på 1990-tallet på 50/50 basis.

Ved nyttår inngikk imidlertid Frontline og OSG en avtale om å splitte de tre parene bestående av søsterskip, slik at hver blir sittende et skip fra hver årsklasse/design. Det går frem av kvartalsrapporten til OSG publisert torsdag.

Frontline vil bli sittende som 100 prosent eier av Edinburgh (1993), Ariake (2001) og Hakata (2002, mens OSG overtar disse skipene søsterskip. Skipene ble i sin tid kjøpt av Bergesen og Osprey Maritime.

Skipene vil bli overført til Frontlines nye skipseiende selskap Ship Finance i forbindelse med refinansieringen og oppsplitting av Frontline. Det bekrefter finansdirektør Tom E. Jebsen overfor iMarkedet torsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere