RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline på selger'n

Sist oppdatert:
Frontline skal ha lagt sine eldre VLCC'er med enkle skrog ut for salg, men skipsmeglere sier prisforlangende er meget høyt. Samtidig er Frontline i kjøpsmodus i forhold til moderne tonnasje
Frontline, med skipsreder John Fredriksen i spissen, ønsker ifølge skipsmeglere TradeWinds har snakket med å selge noen av de enkelteskrogede VLCC’ene i Frontline-flåten, og da med tilbakeleie av skipene.

Prisene Frontline forlanger skal imidlertid ikke være særlig attraktive for potensielle kjøper sies det fra meglerhold.

Blant annet er Frontlines to eldste VLCC'er Front Vanadis og Front Sabang på 285.000 dødvekttonn, begge bygget i 1990, være klare kandidater.

Frontline skal være interessert bud på over 40 millioner dollar for de gamle traverne med 12 måneders tilbakeleie av skipene på rater omkring 40.000 dollar dagen. Skipene skal ha blitt gjort tilgjengelige for inspeksjon ved ankomst i lossehavner i blant annet Kina og India.

Det har blant annet vært rykter om at indiske Essar Shipping var villige til å betale 44 millioner dollar for Front Vanadis, men kjøpet ble aldri gjennomført på den stive prisen.

- Fredriksen er en brilliant kjøper, men en vanskelig selger. Du må virkelig vise noen fristende tall dersom du er interessert, sier en kilde til TradeWinds.

Det er ventet at midlene fra eventuelle salg vil bli pløyd tilbake i konsernet for kjøp av mer moderne tonnasje. Frontline har vist seg offensive på kjøpersiden de siste månedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere