RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline-partner bedre enn ventet

Sist oppdatert:
Frontlines partner i suezmax-markedet, amerikanske OMI fikk et resultat bedre enn ventet i andre kvartal
Nettoresultatet endte på 25,4 millioner dollar i andre kvartal, mot 1,8 millioner i same periode i fjor. Resultat pr. aksje endte på 33 cent pr. dag for andre kvartal, mens det ifølge Thomson First Call var ventet 27 cent.

Omsetningen var på 77,9 millioner dollar, mot 48,2 millioner i andre kvartal i 2002.

Rederiets suezmax-flåte tjente i snitt 38.053 dollar pr. dag i kvartalet, mot 17.833 dollar i samme periode i fjor.

- Normalt er tankratene svake i andre kvartal og mye av tredje kvartal. Vi fikk ikke en svakhet i andre kvartal i år. Tankratene har falt den siste månedene til mer normale sommerrater, men signifikant høyere enn samme periode i fjor. Historisk begynner ratene å stige sent på sommeren og styrkes utover vinteren. Dersom dette mønsteret, bør 2003 bli godt år, sier konsernsjef Craig H. Stevenson jr i en kommentar.

I tillegg til å samarbeide med Frontline i suezmax-segmentet, driver OMI en større flåte med mindre tankskip i råolje og petroleumsprodukter. Totalt teller flåten 37 skip, hvorav åtte er suezmax'er og en er en ULCC. I august vil rederiet overta ytterligere to suezmax'er som ble kjøpt av Frontline tidligere i sommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere