RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline-partner går i junkbond-markedet

Sist oppdatert:
Frontlines partner i suezmax-markedet, amerikanske OMI, henter nå 150 millioner dollar i obligasjonsmarkedet. Frontline har lenge syslet med tilsvarende planer
Obligasjonslånet vil ha en løpetid frem til 2013, og OMI skal bruke provenyet til å dekke inn en rullerende kredittfasilitet og til generelle selskapsbehov.

OMI har i tillegg etablert en aksjekredittlinje. Ifølge avtalen inngått med fondet Acqua Wellington North America Equities Fund, Ltd, er sistnevnte forpliktet til kjøpe nyutstedte OMI-aksjer inntil 57 millioner dollar over en periode på 21 måneder. OMI kan også ved behov kreve at Acqua kjøper nyemitterte aksjer til kurser med en viss rabatt i forhold til markedskursen.

Tankrederiet har mottatt ratinger fra Moody's og Standard & Poor's på henholdsvis B2 og B+ på lånet, og bedriftsratinger på Ba3 og BB. Dette er første gang OMI går til obligasjonsmarkedet.

Frontline har i lengre tid utredet et mulig opptak av et obligasjonslån på inntil 500 millioner dollar, og flere meglerhus har blitt knyttet til en større refinansiering av rederiet som kontrolleres av John Fredriksen.

OMI og Frontline markedsfører sine suezmax-tankskip gjennom det felleseide selskapet Alliance Chartering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere