RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline-partner rett under konsensus

Sist oppdatert:
Det amerikanske tankrederiet OMI klart nesten å innfri analytikernes forhåpning i fjerde kvartal etter et nytt sterkt kvartal for stortankmarkedet
OMI, som er Frontlines partner i suezmaxoperasjonen Alliance Chartering, fikk et resultat på 26,9 millioner dollar i fjerde kvartal, som tilsvarere 34 cent pr. aksje. Det var ifølge Thomson First Call ventet 35 cent pr. aksje i snitt blant analytikerne.

OMIs suezmax-tankskip oppnådde en snittinntjening i spotmarkedet på 35.174 dollar pr. dag opplyser rederiet i rapporten. Selskapet opplyser også at de allerede har sluttet 75 prosent av sin suezmaxkapasitet for første kvartal på rater over 60.000 dollar dagen.

OMI opererer nå i en pool på ti suezmax-tankskip, hvorav de kontrollerer åttet og en tysk partner eier to. Alle de ti skipene markedsføres gjennom Alliance Chartering.

Rederiet hadde samlede timecharterinntekter på 71,5 millioner dollar i fjerde kvartal, mot 49,1 millioner i samme periode året før. Det ga et driftsresultat på 20,9 millioner dollar, mot 17,3 millioner i fjerde kvartal 2002.

OMIs totale flåte teller nå 36 skip, hvorav ti er suezmax'er, en eldre supertanker (ULCC), samt en rekke produkt- og råoljetankskip i handy og panamax-segmentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere