RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline selger suezmax'er til OMI og Dr. Peters (Ny)

Sist oppdatert:
Frontline skal ifølge skipsmeglerrapporter ha solgt fire av sine suezmax-tankskip til priser på mellom 49 og 54 millioner dollar. Kjøper skal være partneren OMI og tyske komandittselskaper
Nytt: Kommentar fra Frontline

- Kan du bekrefte eller avkrefte at det har solgt fire suezmax'er?

- Det kan jeg ikke, sier adm. direktør Ola Lorentzon i Frontline til iMarkedet i ettermiddag, og viser til at selskapet ikke kan kommentere markedsspekulasjoner.

Ifølge en skipsmeglerrapport iMarkedet har fått fatt i skal de to suezmax'ene Front Sun og Front Sky ha blitt solgt til partneren i Alliance Chatering, amerikanske OMI for 43,25 millioner dollar pluss 1 million OMI-aksjer pr. skip.

Det gir en samlet pris på omkring 49 millioner dollar. Kursen i aksjeoppgjøret skal være garantert i seks måneder. Front Sky og Sun er bygget ved Hyundai-verftet i Sør-Korea i 2000, og er på 160.000 dødvekttonn hver.

Videre så skal Frontline ha solgt suezmax'ene Front Melody og Front Symphony til det tyske finanshuset Dr. Peters for plassering i det tyske KS-markedet.

Prisen er oppgitt til 54 millioner dollar pr. skip, og skipene skal leies tilbake av Frontline på bareboat-basis i 12 år. Ratene skal ligge på 15.000 dollar dagen.

Front Melody og Symphony er Frontlines nyeste suezmax'er, og ble levert av Sasebo i 2001, og er på 150.000 dødvekttonn.

Frontline-kursen har gått kraftig i dag på ryktene om salget, og er rett før klokken 14.00 opp 8 prosent til 94 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere