RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline tror ikke på russerne

Sist oppdatert:
Frontlines befraktningssjef Jon Chr. Syvertsen har fortsatt tro på et god tankmarked fremover, og viste blant annet til at de ikke deler det internasjonale energibyrået IEAs syn på utviklingen i russisk oljeproduksjon
Relatert saker:
Frontline bekrefter splitt-planer (Ny)
Alt om Frontlines oppsplittingsplaner

Det kom frem på en resultatpresentasjon som Frontline holdt i Oslo i morges.

Syvertsen frykter foreløpig ikke den til dels store ordreboken innen stortank, men på mellomlang sikt erkjente han at markedet vil trenge hjelp av etterspørselssiden for å svelge unna ordrebøkene på lengre sikt.

- Suezmax'ene er et punkt å se opp for, sa Syvertsen, og viste til ordreboken som i dag teller 86 suezmax'er, mot en eksisterende flåte på 288.

VLCC-ordreboken teller på sin side 68 enheter, mot en total flåte på 426 skip.

Når det gjelder etterspørselssiden og utviklingen i oljemarkedet, så legger Frontline til grunn et mer optimistisk syn på Midtøsten enn det internasjonale energibyrået IEA. Det dreier seg i hovedsak om prognose for den russiske produksjonen.

Frontline-ledelsen ga i dag uttrykk for at de mener den forventede økning i russiske produksjon på 800.000 fat pr. dag neste år er for høy.

På basis av det synet heller Frontline til at nødvendig OPEC-produksjon blir høyere enn det IEA forventer. IEA mener at OPEC i snitt må produsere 25,1 millioner fat pr. dag neste år for å dekke opp forventet etterspørsel, såkalt "Call on OPEC". Frontline støtter imidlertid Barclays Capitals analyse som peker mot et "Call on OPEC' på 26,6 millioner fat. I år ligger snittet på 26,4 millioner fat pr. dag.

Samtidig gjorde Syvertsen og finansdirektør Tom E. Jebsen det klar at tankmarkedet vil fortsette å være volatilt, spesielt siden OPEC ikke kommer til å tillate noe større oppbygging i verdens oljelagre.

Ifølge Syvertsen jobber alle så nær som to enkeltforhold for et fortsatt sterkt tankmarked for øyeblikket. De eneste negative faktorene er en situasjon med backwardation i oljemarkedet som hindrer lageroppbygging som følge av utsikter til økt oljepris, samt at de amerikanske naturgasslagrene er fylte opp igjen.

- Pessimistene får nok rett en gang. Vi skal bare tjene noen penger i mellomtiden, konkluderte Syvertsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere