RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline utvider obligasjonslånet

Sist oppdatert:
Frontline skal ha utvidet rammen på obligasjonslånet som nå markedsføres i USA med 80 millioner dollar, eller 550 millioner kroner
Sannsynligvis har utvidelsen skjedd etter at to andre obligasjonslån lagt ut de to siste ukene har blitt overtegnet.

Ifølge opplysninger MarineMoney har fått tak så har Frontline utvidet rammen på det planlagte obligasjonslånet fra 500 til 580 millioner dollar. Det er de amerikanske investeringsbankene Citibank og Jeffries & Co som har fått oppdraget med å tilrettelegge obligasjonslånet.

Det er nå meget stor interesse for shippingobligasjoner i det amerikanske markedet, og Frontlines utstedelse vil bli tidenes største enkelt utstedelse av et tankrederi.

Frontlines suezmax-partner OMI avsluttet en obligasjonsutstedelse på 200 millioner dollar sist fredag, etter å ha hevet rammen med 50 millioner dollar. Lånet med en løpetid på 10 år ble priset til en rente på 7,625 prosent. Dette blir ansette som meget bra tatt i betraktning at rederiet ikke har bedre kredittratinger enn B+ og B1 for sin usikrede obligasjonsgjeld.

Svenske Stena var ut i begynnelsen av denne uken med et usikret obligasjonslån på 150 millioner dollar, men tilrettelegger J.P. Morgan måtte utvide rammen til 175 millioner dollar. Stena fikk priset obligasjonene på 7,50 prosent i rente. Også det ansett som meget bra siden Standard & Poor senket sin rating fra BB til BB- før utstedelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere