RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontlines obligasjonslån på plass(Ny)

Sist oppdatert:
Frontlines enorme obligasjonslån i forbindelse med splitting av tankrederiet ble ifølge kilder plassert i går. Dermed er første fase i planen på plass for Tor Olav Trøim
Nytt: Bekreftet av Frontline, mer detaljer.

Ifølge kilder Reuters har snakket med torsdag kveld norsk tid ble obligasjonen fulltegnet og plassert i går. Obligasjonslånets ramme er på 580 millioner dollar, eller knappe 3,9 milliarder kroner.

Det er Frontlines nye skipseiende datterselskap Ship Finance som er utsteder av lånet, som sammen med en bankfinansiering på en drøy milliard dollar skal gå til å kjøpe 47 av tankskipene i Frontlines flåte i forbindelse med oppsplittingen av tankrederiet i en skipseiende og en driftsenhet.

Obligasjonene har en løpetid på 10 år, og kupongrenten på obligasjonene ble satt til 8,50 prosent, de ble solgt til pålydende 100 dollar. Dette bekreftes av Frontline i en melding fredag morgen.

Ifølge Frontline vil transaksjonen bli sluttført 18. desember, og deretter vil provenyet bli satt på sperret konto i inntil 90 dager i påvente av overføringen av minst 45 av Frontlines tankskip til Ship Finance International.

Ship Finance hadde på forhånd fått ratinger på henholdsvis B2 av Moodys og B av Standard&Poor. Det reflekteres i prisingen som ligger omkring et prosentpoeng høyere enn hva Frontlines partner OMI måtte gi i forbindelse med at de plassert et obligasjonlån på 200 millioner dollar for et par uker siden. OMI fikk et hakk bedre rating.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere