Anndel Nicole Taylor (22) ble fanget i det kraftige snøværet i byen Buffalo, vest i delstaten New York, da hun var ute å kjørte lille julaften.

Etter å ha prøvd å ringe nødetatene i flere timer, bestemte hun seg for å sove i bilen, forteller familiemedlemmer til The New York Times.

– Det var siste gang vi pratet med henne, sier søsteren Shawnequa Renee Brown til avisen.

Ved midnatt var bilen Taylor satt i dekket med over én meter snø. Dagen etter, på julaften, ble hun ble funnet omkommet i bilen.

– Det var en sørgelig dag. Vi bare gråt hele dagen, sier Brown.

Ifølge familien var Taylor trolig fanget i bilen i over 18 timer før hun ble funnet, melder den lokale TV-stasjonen WSOC-TV.

Flere titalls døde i samme by

Minst 62 mennesker mistet livet i den kraftige vinterstormen som herjet deler av USA i julehelgen, ifølge BBC.

31 av dødsfallene skjedde i og rundt byen Buffalo, som ble særlig hardt rammet av den kraftige vinterstormen. Ifølge ABC News ble 18 personer funnet døde i selve byen, de fleste av dem i nedsnødde biler.

Under en pressekonferanse mandag kalte New Yorks guvernør, Kathy Hochul, uværet for «århundrets snøstorm».

Snøkaos og dårlig planlegging

Byen, som ligger på østkysten i USA, er ikke fremmed for snøvær. Derfor stilles det nå spørsmål ved hvordan så mange kunne miste livet i uværet.

Lokale myndigheter innførte et kjøreforbud fredag, før stormen skulle komme. Men varselet kom brått på, kort tid før kl. 09 om morgenen, og bare 41 minutter før snøværet, ifølge Washington Post.

Mange var derfor på vei til jobb da uværet rammet.

Den historisk kraftige vinterstormen, samt dårlig planlegging, mangel på beredskapsressurser og vanskeligheter med å overtale folk til å holde seg hjemme fra jobber, og dermed sårt tiltrengte inntekter, er noen av årsakene til at det gikk så galt, ifølge avisen som har intervjuet flere eksperter på området.

Venter plussgrader

Onsdag pågår fortsatt arbeidet med å rydde gatene i Buffalo for snø.

De neste dagene er det ventet varmere vær, med plussgrader spesielt på fredag, ifølge National Weather Service (NWS).