Frosken-kunstner til Festspillene

Foto: SCANPIX/Erlend Aas

I «Kyss frosken» deltok han med et bladløst tre med svarte fugler på. Nå blir Børre Sæthre Bergens festspillkunstner.

04.10.06 09:37

Børre Sæthre kommer opprinnelig fra Hamar, men er blitt en kunstner av internasjonalt format som har hatt seperatutstillinger i storbyer som New York, Paris, Amsterdam og Stockholm, i tillegg til i Oslo og Bergen. Nå er han valgt tilbake til Bergen som festspillkunstner i 2007.

Hans arbeider er store og ofte spektakulære installasjoner, som ifølge ham selv kretser rundt et smalt tema. Han beskriver det overfor Bergens Tidende som historiefortelling som handler veldig mye om ham selv - men som på veien blir gjort allmenn og tilgjengelig. På den måte håper han å åpne for en assosiativ fortelling som gir leseren egne versjoner av historien. Sentralt står begreper som reise og forførelse.

- Jeg er veldig klar på hva min historie er, men det gis ingen fasit. Min idé er å kunne formidle en type opplevelse slik at betrakteren en stakket stund trer ut av sin egen verden og beveger seg inn i noe ukjent, forklarer han.

For tre uker siden åpnet Sæthre en utstilling i New York. Men likevel har han de siste månedene funnet tid til å lage 6-7 ulike utkast på hvordan han ser for seg utstillingen i Bergen Kunsthall neste år.

Bildet over er fra «Kyss frosken. Forvandlingens kunst» som ble viet mye oppmerksomhet i media da den prydet Tullinløkka i Oslo i fjor. Der deltok Sæthre med kunstverket «Beauty's summer dead».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag