*Nettavisen* Nyheter.

Frp: - Alvorlig å rokke ved det biologiske prinsipp

Lillestrøm (NTB): Fremskrittspartiet frykter maktmisbruk i barnevernet hvis barnas biologiske tilknytning til foreldrene skal veie mindre i barnevernssaker.

- Det er svært uheldig å lempe på det biologiske prinsippet i barnevernet, sier Frps barnepolitiske talskvinne Solveig Horne.

Hun mener at endringen barneminister Inga Marte Thorkildsen (SV) lørdag varslet vil gi altfor mye makt til enkeltpersoner i barnevernet. Thorkildsen sier at hun vil endre lovgivningen slik at mors og fars rett til å være foreldre ikke skal gå på bekostning av barns rett til sikkerhet.

- Forskning viser at biologisk tilknytning er viktig for barnas utvikling, og derfor må dette ivaretas. Vi vil advare mot å gå bort fra det biologiske prinsipp før en har på plass lover og holdninger hos de ansatte i barnevernet, sier Horne.

Hun legger til at biologisk tilknytning også kan være besteforeldre, andre slektninger og ikke minst den andre forelderen.

- Hvis Thorkildsen med sitt forslag vil gå bort fra å bruke nær familie, så vil Frp sterkt advare mot dette. Disse barna mister ofte ikke bare kontakten med sine foreldre, men også med slektninger som har vært viktig dem, sier Horne. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.