*Nettavisen* Nyheter.

Frp: - Siktelsen mot Keshvari er svært alvorlig

Hans Andreas Limi er parlamentarisk leder for Fremskrittspartiet.  Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Vi vet han har vært gjennom mye i det siste halvåret, sier parlamentarisk leder i partiet Hans Andreas Limi.

04.02.19 13:45

STORTINGET, OSLO (Nettavisen): Det var mandag formiddag nyheten om at stortingsrepresentant i Fremskrittspartiet (Frp) Mazyar Keshvari var siktet for grove trusler med våpen.

Øvre strafferamme er tre års fengsel. Keshvari nekter straffskyld.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (arkivfoto).

Det var i helgen at Frp-profilen ble arrestert av politiet, og var i deres varetekt frem til søndag.

Parlamentarisk leder i partiet, Hans Andreas Limi, gir følgende korte kommentar til Nettavisen:

- Siktelsen mot Keshvari er svært alvorlig. Vi vet han har vært gjennom mye i det siste halvåret, og at han har hatt det tungt. Nå må politiet få tid til å gjøre jobben sin.

Politiet bekrefter pågripelse

Keshvari er nå siktet for grove trusler. Politiet ønsker ikke å si noe mer om omstendighetene i saken, eller opplyse om når han ble pågrepet.

- Øst politidistrikt bekrefter at det er en politiker som i helgen ble pågrepet for utøvelse av trusler. Vi jobber med å kartlegge hendelsesforløpet nærmere, sier politiadvokat Tea Sletto Øverseth til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiadvokat i Øst politidistrikt Tea Sletto Øverland Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

- Av hensyn til etterforskningen går vi ikke nærmere inn på grunnlaget for siktelsen per nå. Personen ble pågrepet av politiet i helgen, og ble holdt frem til søndag da han ble løslatt, sier hun.

Ifølge avisen skal han ha brukt våpen mot en kvinne. De hevder også at Keshvari skal ha bedrevet en form for «russisk rulett» med et håndvåpen.

Avisen skriver også at det skal ha vært alkohol og beruselse inni bildet. Politiet rykket ut etter melding fra kvinnen. Politiet skal ikke ha vært bevæpnet, skriver VG. Det hevdes også at det skal ha blitt beslaglagt våpen i Keshvaris bolig.

Stortingsrepresentantens forsvarer, Bjørn Stordrange, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

Jukset med reiseregninger

Keshvari skal igjen være sykmeldt etter helgens pågripelse. Det var i fjor høst at Aftenposten gjorde det kjent at Frp-politikeren hadde jukset med flere reiseregninger.

Han er varerepresentant på Stortinget for finansminister Siv Jensen, og har møtt i de to siste stortingsperiodene.

Ifølge Aftenposten har Keshvari levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner. Avisen kan dokumentere at han har vært i hjembyen Oslo samtidig som det er levert krav på 36.000 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bjørn Stordrange er forsvarer for Keshvari.

Etter at den saken ble kjent ble Keshvari også sykmeldt, men var tilbake på Stortinget 11. desember i fjor.

- Jeg vil be min familie, kollegaer, Stortinget som institusjon og det norske folk om unnskyldning for at jeg i en svært krevende og vanskelig periode i mitt liv har begått feil og handlet galt, sa han i en pressemelding da han var tilbake.

- Dette er noe jeg er veldig lei meg for, angrer dypt på og beklager på det sterkeste. Det smerter meg stort at jeg gjennom mine gale handlinger har satt min familie, kollegaer og vervet som stortingsrepresentant i forlegenhet og ikke vist meg tilliten jeg har fått verdig.

Som følge av reiseregningskandalen trakk Keshvari seg fra vervet som leder av Oslo Frp. Han var også i stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, men representerer ikke lenger representere Frp her.

Før trusselsaken ble kjent ble den siktede politikeren plassert i utdannings- og forskningskomiteen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.