*Nettavisen* Nyheter.

Frp: - Tajik må åpenbart kjenne Jantelovens syvende bud

REAGERER: Frps finanspolitiske talsperson, Sivert Bjørnstad, mener Hadia Tajik bommer i sin kritikk av Frp-leder Siv Jensens landsmøtetale. Foto: Cornelius Poppe og Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)

Frp reagerer på at Hadia Tajik mener de er «et parti for rikinger og folk som har mye flaks».

07.05.19 13:02

Fredag angrep nestleder Hadia Tajik i Arbeiderpartiet landsmøtetalen til Fremskrittspartiets leder Siv Jensen.

- Talen viser at Fremskrittspartiet først og fremst er et parti for rikinger og folk som har mye flaks. Samtidig som vanlige folk får mindre penger å rutte med og økte utgifter med Frp sin politikk, er Jensens omsorg for velferdsprofitørenes ve og vel ubegrenset, sa Tajik til Nettavisen.

Tajik mente vinnerne var de kommersielle velferdsaktørene, og taperne ideelle organisasjoner og vanlige arbeidsfolk som vil ha ordentlige lønns- og arbeidsvilkår.

Se hele Jensens landsmøtetale lenger ned.

- Hatt flaks var litt ny

Nå slår imidlertid Fremskrittspartiet tilbake mot kritikken.

- At vi er et parti for rikinger er Tajik på sitt mest forutsigbare, men at vi også er for dem som har hatt flaks var litt ny. Mener hun at de fleste såkalte rike er det fordi de har hatt flaks? Det er i så fall uttrykk for en ganske ulekker misunnelseskultur og Tajik må åpenbart kjenne Jantelovens syvende bud: «Du skal ikke tro at du duger til noe», sier partiets finanspolitiske talsperson, Sivert Bjørnstad, til Nettavisen.

Bjørnstad viser samtidig til at Frp har senket det totale skatte- og avgiftstrykket med 25 milliarder kroner siden Tajik selv satt i regjering.

- Det er skattelette som har kommet alle til gode, både de med vanlige inntekter, de med høyere inntekter og norske bedrifter og selskaper. Den klart største andelen har imidlertid gått til helt vanlige lønnsmottakere, påpeker han.

Fakta

Janteloven

- Det synes Tajik er greit

I Jensens landsmøtetale brukte hun mye tid på partiets kamp mot bompenger og eiendomsskatt, og for en bedre eldreomsorg.

- Kutt i eiendomsskatten blir en av våre viktigste saker i høstens kommunevalg. Vi mener at kommune-Norge fint kan driftes uten at man skal skattlegge vanlige folks hjem. Det mener ikke Tajik og Ap, men det er vel greit. For eier du din egen bolig har du trolig bare hatt flaks, sier Bjørnstad syrlig.

Her er Jensens landsmøtetale:

Til Nettavisen hevdet også Ap-nestlederen at private barnehager i 2017 fikk utbetalt 1 milliard kroner mer fra skattebetalerne, enn det de egentlig hadde utgifter til.

- Det synes tydeligvis Jensen er helt fint. Dette er penger som kan gå rett i lomma på velferdsprofitører, sier Tajik, som også mente kvinnene ble glemt i Jensens tale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag