RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

JENSEN OG SANDBERG: Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg og leder og leder Siv Jensen advarer mot Ap-liberalisering av innvandringspolitikken.
JENSEN OG SANDBERG: Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg og leder og leder Siv Jensen advarer mot Ap-liberalisering av innvandringspolitikken. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Frp advarer mot Ap-liberalisering av asylpolitikken

- Hvis Arbeiderpartiet igjen slipper taket, tar det 13 sekunder før hele verden vet det.

I en kronikk i Dagbladet skriver Siv Jensen at Norge står overfor en lignende eksplosiv innvandring som vi hadde i 2015.

«Til tross for dette ser vi at flere tidligere Arbeiderparti-ministere, Ap-fylkeslag og AUF går ut i forkant av Arbeiderpartiets landsmøte for å kjempe for en mykere asyl- og innvandringspolitikk (...) Det betyr i realiteten at de vil utsette landet for et stort eksperiment» skriver Jensen og skriver at Ap, SP og andre partier stoppet et forslag om strengere krav til familiegjenforening.

Les også: Så mye koster en vanlig og en mindreårig asyløsker
Les også: Per Sandberg frykter asylliberalisering fra Ap

I et intervju med Dagbladet utdyper innvandringsminister Per Sandberg:

- Hvis Arbeiderpartiet igjen slipper taket, slik de gjorde med landsmøtevedtaket om 10.000 syriske flyktninger i 2015, og lar liberaliseringsvedtak skli gjennom på landsmøtet, så tar det tretten sekunder før hele verden vet det. Nå er det på tide å lære, sier Sandberg.

Han mener det er behov for ytterligere innstramminger fordi Europa kommer under stadig sterkere press, både fra ytre uroligheter men også fra egne borgere med annen kulturell bakgrunn som bruker familiegjenforening til å hente nye innvandrere til landet.

Les også: Regjeringen vil fjerne særfordeler for flyktninger
Les også: Venstre ønsker enklere familie-innvandring

Jensen sier det ikke er mulig å finansiere en liberalisering av innvandringspolitikken med økte skatter. Hun mener at dagens velferdsstat ikke vil overleve uten en stram innvandringspolitikk.

Arbeiderpartiets kommunalpolitiske talsperson, Helga Pedersen, avviser at Ap vil liberalisere innvandringspolitikken, og sier at det er bred enighet i Norge om linjene i norsk asylpolitikk. Hun sier at Aps politikk baserer seg på råd fra UDI, IMDI og andre fagetater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere