*Nettavisen* Nyheter.

Frp åpner for å ta bostøtten fra muslimer som ikke tar opp boliglån

– Hvis noen velger å bli værende i en situasjon hvor de blir avhengige av offentlige ytelser fordi de sier nei til lån av religiøse årsaker, så må vi vurdere å kutte i støtteordningene, sier innvandringspolitisk talsperson i Frp, Jon Helgheim. Her er Sylvi Listhaug og Helgheim på tur om ikke-vestlig innvandring i Danmark tidligere i år.

– Dersom noen blir avhengige av bostøtte fordi de av religiøse årsaker ikke har tatt lån, så må vi kunne trekke den tilbake, sier Jon Helgheim (Frp).

27.05.19 09:58

Uttalelsen kommer til Klassekampen etter at det er blitt kjent at mange muslimer ikke tar banklån på grunn av forbudet mot renter i islam.

En stor spørreundersøkelse blant muslimer i Norden, gjengitt i Klassekampen, viser at rundt 90 prosent ikke tar opp banklån på grunn av forbudet i islam.

Ferske tall viser at særlig norsksomaliere i Oslo avstår fra å ta opp boliglån.

I hovedstaden bor det rundt 15.000 innvandrere fra Somalia med etterkommere, som ifølge avisa mottar store summer i bostøtte.

Les også: Få norsksomaliere eier egen bolig – stanses av eget tabu

Innvandringspolitisk talsperson i Frp, Jon Helgheim, mener Oslo kommune kunne spart penger.

– Hvis noen velger å bli værende i en situasjon hvor de blir avhengige av offentlige ytelser fordi de sier nei til lån av religiøse årsaker, så må vi vurdere å kutte i støtteordningene, sier han.

Han er ikke like positiv til ulike tiltak som er kompatible med renteforbudet, for eksempel der leie går til å betale ned et rentefritt lån.

Les også: Hvorfor blir det ingen debatt når æresdrap begås i Norge?

– At folk ikke liker å betale renter – det er det ikke det offentliges oppgave å løse. Vi skal ikke tilpasse oss andre kulturer og religioner når vi innretter offentlige tjenester. Det fører til at integreringen feiler, sier Helgheim.

Han ønsker å diskutere tiltakene som finnes nå.

Les også: Britisk kommentator høster sterke reaksjoner etter video om Oslo: - Denne plassen blir fylt med somaliske gjenger

– Skal man bruke offentlige midler for å fjerne folks rentekostnad? Jeg tror det er bedre å satse på lave byggekostnader, fjerne eiendomsskatten og tilrettelegge for at man får bygd flere boliger, sier Helgheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.