Uttalelsen kommer til Klassekampen etter at det er blitt kjent at mange muslimer ikke tar banklån på grunn av forbudet mot renter i islam.

En stor spørreundersøkelse blant muslimer i Norden, gjengitt i Klassekampen, viser at rundt 90 prosent ikke tar opp banklån på grunn av forbudet i islam.

Ferske tall viser at særlig norsksomaliere i Oslo avstår fra å ta opp boliglån.

I hovedstaden bor det rundt 15.000 innvandrere fra Somalia med etterkommere, som ifølge avisa mottar store summer i bostøtte.

Les også: Få norsksomaliere eier egen bolig – stanses av eget tabu

Innvandringspolitisk talsperson i Frp, Jon Helgheim, mener Oslo kommune kunne spart penger.

– Hvis noen velger å bli værende i en situasjon hvor de blir avhengige av offentlige ytelser fordi de sier nei til lån av religiøse årsaker, så må vi vurdere å kutte i støtteordningene, sier han.

Han er ikke like positiv til ulike tiltak som er kompatible med renteforbudet, for eksempel der leie går til å betale ned et rentefritt lån.

Les også: Hvorfor blir det ingen debatt når æresdrap begås i Norge?

– At folk ikke liker å betale renter – det er det ikke det offentliges oppgave å løse. Vi skal ikke tilpasse oss andre kulturer og religioner når vi innretter offentlige tjenester. Det fører til at integreringen feiler, sier Helgheim.

Han ønsker å diskutere tiltakene som finnes nå.

Les også: Britisk kommentator høster sterke reaksjoner etter video om Oslo: - Denne plassen blir fylt med somaliske gjenger

– Skal man bruke offentlige midler for å fjerne folks rentekostnad? Jeg tror det er bedre å satse på lave byggekostnader, fjerne eiendomsskatten og tilrettelegge for at man får bygd flere boliger, sier Helgheim.