*Nettavisen* Nyheter.

Frp ber politiet etterforske flukt fra Tyrkia

Stavanger (NTB): Stavanger Frp mistenker korrupsjon og ber politiet starte etterforskning av saken der Stavanger kommune og barnevernstjenesten fikk hentet to fosterbarn hjem fra Tyrkia.

I flere artikler har Stavanger Aftenblad dokumentert at Stavanger kommune og barneverntjenesten betalte en halv million kroner for å hente to fosterbarn ut av Tyrkia i 2006 i det avisen omtaler som en ulovlig og hemmelig operasjon.

Dette er bakgrunnen for at Fremskrittspartiet nå ber politiet etterforske om noen kan ha medvirket til korrupsjon.

- Den eneste måten å få alle kort på bordet på, er å iverksette en ekstern gransking. Og den eneste rette instansen til å utføre det i denne saken, er politiet. Nå er det opp til politiet å finne ut om noen bør straffes, sier Fremskrittspartiets gruppeleder i Stavanger bystyre, Tore B. Kallevig, til avisa.

Rådmann Inger Østensjø ga en redegjørelse for formannskapet om saken torsdag, men Frp mener redegjørelsen viser at det fortsatt står igjen mange ubesvarte spørsmål.

Ifølge Stavanger Aftenblad organiserte privatetterforsker Ola Thune flukten fra Tyrkia, noe ingen i Stavanger kommune vil bekrefte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.