Gå til sidens hovedinnhold

Frp: Bhatti kan pågripes når han kommer hjem

Oslo (NTB-Alexander Vestrum og Ida Kroksæter): Bilder av en bevæpnet Arfan Bhatti (35) sirkulerer på sosiale medier. Den voldsdømte islamisten må pågripes når han kommer tilbake til Norge, mener Frp.

Det antas at 35-åringen fra Oslo befinner nå seg i grenseområdene mellom Afghanistan og Pakistan. Den svenske journalisten Per Gudmundson publiserte onsdag bildene av Bhatti på sin blogg.

Bildene som har sirkulert i islamistkretser, viser Bhatti med automatvåpen i et fjellandskap, og på flere av bildene poserer han sammen med barn. Det ene bildet har Bhatti lagt til som profilbilde på Facebook, hvor han under jobb skriver at «tjener Allah på heltid».

- Vi kjenner til disse bildene, men PST kan utover dette ikke kommentere hva vi vet eller ikke vet i en slik sak, sier informasjonssjef Martin Bernsen.

Bhatti er medlem av den islamistiske gruppen Profetens Ummah. Han er straffedømt åtte ganger, for blant annet knivstikking og skyting. I 2008 ble han funnet skyldig i medvirkning til skyting mot den Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo. (©NTB)

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene