Frp-byråd går på dagen

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Går av fordi Holmenkollbakken blir 600 millioner kroner dyrere enn ventet.

17.08.09 21:56

- Byråd for næring og idrett Anette Wiig Bryn meddelte i dag byrådsleder Erling Lae at hun stiller sin plass til disposisjon. Byrådslederen har valgt å etterkomme Wiig Bryns ønske, skriver Oslo kommune i en pressemelding mandag ettermiddag.

Totalt 1,8 milliarder
Beslutningen kommer etter fremleggelsen av en analyse fra konsulentselskapet Metier som viser at nye Holmenkollen nasjonalanlegg vil bli mye dyrere enn forventet.

- Metiers analyse viser at prosjektets kompleksitet og et sterkt tidspress har ført til et behov for å øke budsjettrammen med nærmere 600 millioner. Totalrammen for nye Holmenkollen nasjonalanlegg er estimert til 1,8 milliarder kroner, står det videre i pressemeldingen.

- Prosjektet er blitt mer omfattende og komplekst enn det som var mulig å forutse da man startet. Med unntak av noen entrepriser, har prosjektets estimater vist seg å være for optimistiske, uttaler Anette Wiig Bryn.

Kallmyr overtar
Inntil videre er byråd for miljø- og samferdsel, Jøran Kallmyr, konstituert som byråd for næring og idrett.

Byrådsleder Erling Lae påpeker at Wiig Bryn ikke har et personlig ansvar for overskridelsene, men sier han aksepterer hennes ønske om å gå av fordi det ligger under hennes ansvarsområde.

- Tilliten til kommunens evne til å forvalte fellesskapets verdier på en god måte er helt grunnleggende. Wiig Bryn har ikke et personlig ansvar for overskridelsene, men siden prosjektet ligger under hennes parlamentariske ansvarsområde, har jeg akseptert Anette Wiig Bryns ønske om å fratre, sier Lae.

- Tro på prøve-VM
Byrådslederen sier det til tross for overskridelsene trolig blir prøve-VM som forutsatt i 2010.

- Jeg vil imidlertid presisere at Wiig Bryn har iverksatt en rekke tiltak for å styrke prosjektledelsen, fordele ansvar og ivareta fremdriften i prosjektet. Summen av disse tiltakene gjør at vi har stor tro på at det skal være mulig å gjennomføre prøve-VM som forutsatt i 2010, sier Lae.

Den gamle Holmenkollbakken ble revet på høsten i fjor.

I 2011 skal Oslo arrangere ski-VM.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Holmenkollen

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag