Frp drar fra Høyre

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Det spriker i begge retninger for høyresiden i ny partimåling.

09.12.10 08:21

Fremskrittspartiet får en oppslutning på 26,7 prosent på en måling som Norstat har utført for NRK. Høyre får 23 prosent.

- Klare svar til velgerne

Fremskrittspartiet går fram 3,6 prosentpoeng fra november til desember, ifølge målingen. Høyre går motsatt vei og faller 3,4 prosentpoeng.

Partileder Siv Jensen tror hun vet hvorfor:

- Vi har gitt velgerne klare svar på strømkrisen, uførepensjon og eldreomsorgen, og jeg tror det er det velgerne etterlyser og et alternativ til en rødgrønn regjering som administrerer istedenfor å handle, sier hun til kanalen.

I midten av november var hun glad for at statsminister Jens Stoltenberg hadde latt seg «presse» til å bla opp en milliard kroner ekstra til kommunene på årets statsbudsjett.

Les mer:Lover 3000 sykehjemsplasser

Ap størst

Arbeiderpartiet er fortsatt størst i landet og går fram 1,3 prosentpoeng fra 27,8 prosent til 29,1 prosent.

Blant småpartiene er Kristelig Folkeparti det største, med en oppslutning på 5 prosent. Det er en oppgang på 0,4 prosentpoeng fra november.

Senterpartiet faller 0,7 prosentpoeng til 4,1 prosent. Sosialistisk Venstreparti faller 1,2 prosentpoeng til 4,8 prosent. Venstre taper også støtte og er ned 1,2 prosentpoeng til 4,8 prosent. Rødt går fram 1,2 prosentpoeng til 2,2 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.