Et enstemmig Frp-landsmøte støttet Carl I. Hagens forslag om å bruke oljemilliarder på å slette bomstasjonsgjeld. Siv Jensen advarte mot store forventninger.

Fremskrittspartiets landsmøte sluttet seg enstemmig til tidligere Frp-leder Carl I. Hagens personlige forslag om å bruke milliarder av kroner fra overskuddet til det norske oljefondet for å fjerne landets bomstasjoner.

I forslaget viser Hagen til at det fredag ble kjent at oljefondet i første kvartal i år går med 738 milliarder kroner i overskudd. Han foreslo å bruke deler av overskuddet til å slette gjelden på dagens bomfinansierte prosjekter og de planlagte prosjektene.

Har du fått med deg denne?: Sjokkmåling for bompengepartiet i Bergen

Disse kostnadene er anslått til å være rundt 100 milliarder kroner.

Partileder Siv Jensen gikk på talerstolen mot slutten av en lang og engasjert bompengedebatt og fastslo at forslaget til Hagen var god, gammel Frp-politikk, som hun i prinsippet støtter. Hun advarte samtidig partiet om urealistiske forventninger.

– Det er grenser for hva vi får til. Vi må jobbe med de forslagene vi mener er realistiske å få til, sa Jensen, i en henvisning til den velkjente motstanden mot å bruke oljepenger hos enkelte av partiets regjeringspartnere.

Samleside: Les alle sakene fra Frps landsmøte her


Landsmøtet sluttet seg også til en rekke andre forslag for å ta opp kampen mot landets bompengelister, som stjeler mange av Frps velgere.

Partiet vil blant annet ha slutt på at bilistene skal finansiere kollektivtrafikk og sykkelstier, samt skrote dagens mål om null vekst i biltrafikken i byområdene og erstatte det med et rent utslippsmål.

Les også: Siv Jensen: - Vi skal bruke 200 mill. på å rive bomstasjoner i år