*Nettavisen* Nyheter.

Frp er de høytlønte mennenes parti

Oslo (NTB): To av tre Frp-kandidater ved valget til høsten er menn som tjener godt. Men ingen partier har så mange høytlønte som Arbeiderpartiet, viser en gjennomgang av alle valgets kandidater.

29.06.13 12:57

Gjennomgangen som Klassekampen har gjort av 4.081 kandidater fra de 13 partiene som stiller lister i alle fylker, viser at Frp skiller seg klart fra de andre partiene på to områder.

To av tre kandidater for partiet er menn, mens det er tilnærmet likt mellom menn og kvinner i de andre partiene. Dessuten har bare 35 prosent av dem høyere utdanning. I alle andre partier har over halvparten høyere utdanning.

73 prosent av Frps kandidater tjener over en halv million kroner i året, mens over 60 prosent av de kvinnelige tjener under 500.000 kroner.

Men det er i Arbeiderpartiet man finner de høyeste lønnede kandidatene. 72,7 prosent tjener over 500.000 kroner. I Høyre er det 66,5 prosent som passerer denne terskelen. I Norge er gjennomsnittslønnen 470.900 kroner i året.

Der Arbeiderpartiet stikker seg mest ut, er at 41,8 prosent av kandidatene er offentlig ansatte eller i Forsvaret. I befolkningen som helhet er tallet 6,1 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.