*Nettavisen* Nyheter.

Frp er «drittlei» KrF og Venstre

På tross av misnøyen fra grasrota mener Djuvik at samarbeidet med sentrumspartiene bør fortsette.

På tross av misnøyen fra grasrota mener Djuvik at samarbeidet med sentrumspartiene bør fortsette. Foto: (Flickr/Frp)

Mange i partiet er «drittlei» KrF og Venstre, sier Frank Willy Djuvik i Sogn og Fjordane Frp.

02.03.15 12:49

– Det er vår jobb som tillitsvalgte i partiet å overbevise velgere og partimedlemmer om at det er avgjørende for oss å spille på lag med KrF og Venstre. Men jeg må ærlig innrømme at mange i partiet er drittlei akkurat nå, sier Djuvik til NTB.

Den frittalende Frp-politikeren gikk i helgen av som fylkesleder i Sogn og Fjordane, men er fortsatt aktiv i partiet og topper fylkestingslisten foran høstens valg. Han håper de fire partiene på borgerlig side finner ut av samarbeidsproblemene sine under tirsdagens forsoningsmøte i Nydalen.

– Det er bare opposisjonen og i særdeleshet Arbeiderpartiet som vinner på strid og krangel mellom regjeringen og samarbeidspartiene, sier Djuvik.

Misnøye

Djuvik mener KrF og Venstre har vært urettferdige med regjeringen i mye av kritikken som har kommet den siste tiden.

– De har fått mye større gjennomslag under denne regjeringen enn under den forrige. Vi har gått i bresjen for en mengde KrF-saker, ikke minst når det gjelder KRLE-faget i skolen og reservasjonsmulighetene for fastleger, sier han.

Når det gjelder Venstre er det mange i Frp som er misfornøyde med at partiet har trukket eller moderert støtten til viktige saker for regjeringen som ostetoll og søndagsåpne butikker.

– Det sliter på samarbeidet, mener han.

Djuvik mener de fire partiene må samarbeide tettere enn før og ber om at Venstre og KrF involveres tidligere i politiske prosesser.

– De ønsket jo ikke dette når det kom til statsbudsjettet i fjor, men jeg tror det er helt nødvendig at de kommer tidligere på i starten. Nå ser det ut til at dette har skjedd i enkelte saker den siste tiden, som politireformen og klimameldingen. Det er bra, sier han.

Planlegge

Statsminister Erna Solberg (H) ville ikke kalle tirsdagens samtaler i Nydalen et oppvaskmøte da NTB snakket med henne i forrige uke.

– Nei, det er et planleggingsmøte som finner sted en uke før regjeringen begynner budsjettbehandlingen, sa Solberg.

Hun framholdt at de fire partiene lenge har planlagt et møte om statsbudsjettet og viktige politiske saker som kommer framover. Men KrF-leder Knut Arild Hareide erkjenner at samtalene nok også vil dreie seg om samarbeidet i stort.

– Det har vært noen utfordringer den siste tiden. Det tror jeg alle har sett, sa Hareide til NTB onsdag.

Frp-leder Siv Jensen var mandag ikke tilgjengelig for kommentar. Parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik som også skal delta på Nydalen-møtet er ordknapp om hva han forventer av resultater.

– Vi får la møtet gå sin gang, sier han.

FpU-leder Atle Simonsen er opptatt av at Fremskrittspartiet får størst mulig gjennomslag for sin politikk, men understreker at forholdet til Venstre og KrF må ivaretas.

– Vi må spille hverandre gode, sier han.

Lik Nettavisen og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.